søndag 2. oktober 2011

77,5

Jeg er så utrolig glad for å ha funnet disse knekkebrødene hos Nannah på lavkarboforumet:

200 gram blandet solsikkekjerner og gresskarkjerner
50 gram linfrø
50 gram seamfrø
50 gram hvetekli
1/2 ts salt
1 ss søtt (bruker splenda eller stevia)
2 ss fiberhusk
5 dl vann

blander sammen og kliner ut på en stekeplate (viktig å bruke det ruglete brune bakepapiret fra Toppits, ellers sitter papiret fast)

Skjærer ruter 4x5

Steker 1 time på 175 grader

Tar ut av ovnen og snur opp ned, svar av papiret og legger på skjærefjøla. Deler opp med en god kniv.

Så blander jeg sammen en omgang til og steker etterpå.

Når jeg har stekt to brett så legger jeg alle bitene på rist og tørker på ca 100 grader i noen timer med døra på gløtt.

Så har jeg mange deilige knekkebrød, både til å ha på jobb og hjemme.

Jeg gjør ting litt enkelt, så når jeg først har drasset ut alle frøposer, vekt og styr, så blander jeg sammen flere poser med det samme. Disse legger jeg bare i skapet til neste gang jeg skal bake, Bare å tilsette vann, superenkelt.

Nannahs oppskrift sier at dette skal bli til to tynne plater, men jeg liker best litt tykkelse på knekkebrødene mine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alt er bedre enn ingenting :-)

Velkommen til min enkle blogg.